Vacatures voor insecten

Ben jij een dynamische duizendpoot?

Ben jij een miljoenpoot?

Een spin in het web?

PS

Tot mijn grote verbazing bestaan miljoenpoten echt, en hebben ze kwaliteiten die ze zeer aantrekkelijk maken voor werkgevers:

Miljoenpoten (Diplopoda, vroeger: Chilognatha) zijn een klasse van geleedpotige dieren uit de onderstam van duizendpotigen (Myriapoda). Ze leven allemaal op het land [handig! geen speciale voorzieningen nodig] en komen wereldwijd voor [internationaal georienteerd!], met uitzondering van erg koude of droge gebieden, de meeste soorten leven in de tropen. Er zijn ongeveer 10.000 soorten [grote doelgroep!] beschreven waarmee het de grootste klasse is van de duizendpotigen, maar vermoed wordt dat er nog een veelvoud hiervan nog niet is ontdekt [onaangeboord talent!], voornamelijk in de tropen.

Miljoenpoten zijn meestal bodembewonend of ondergronds levend, sommige soorten worden langs de waterkant aangetroffen en zijn meer amfibisch, andere soorten klimmen soms in struiken om plantendelen te eten [veelzijdig!]. Vrijwel alle miljoenpoten zijn planten- of afvaleters, slechts enkele jagen actief op prooien en zijn carnivoor zoals gebruikelijk is bij de verwante duizendpoten [teamspelers!]. De meeste soorten leven van rottend materiaal, wortels, rijp fruit en soms dode dieren, hun monddelen zijn daar speciaal op aangepast en kunnen niet bijten maar maken het voedsel vochtig en schrapen laagjes materiaal af en nemen het op via de mond [gespecialiseerd!]. In de tuin doen veel soorten zich tegoed aan wortels van planten of bladeren, maar ook dood houtalgen en paddenstoelen worden gegeten, miljoenpoten spelen een belangrijke rol in een ecosysteem door het opruimen van grote hoeveelheden dood plantaardig materiaal [duuzaam!!! goed voor het klimaat van het bedrijf!].

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s